Kruidentherapie

kruiden
Kruiden hebben aan de wieg gestaan van de meeste geneesmiddelen die we nu kennen. Soms zijn geneesmiddelen gewoon nagemaakt van voorbeelden uit de natuur, puur en alleen om geld te kunnen verdienen, immers een beuk kan je niet patenteren maar een nagemaakte beuk wel. Toch hebben kruiden nog steeds een groot nut en kunnen ze van groot nut zijn bij genezing.
 
Een voorbeeld: veel door de farmaceutische industrie gemaakte antibiotica werkt niet meer omdat bacterieen na zo’n vijftig jaar de truc van die middelen door hebben en zich er tegen wapenen. In de natuur heb je genoeg planten die antibiotische eigenschappen hebben en daar zijn bacterieen nog steeds de klos. Planten verschillen per jaar van inhoudsstoffen , net zoals elk wijnjaar verschilt, dat komt door dat het weer altijd verschillend is qua wind, regen, zonneschijn en temperatuur. Daardoor zijn de inhoudsstoffen van planten niet altijd star hetzelfde maar verschillen ze een beetje elk jaar en daardoor kunnen bacterieen niet resistent worden.
 
Kruiden zijn gemaakt door de levende natuur en zijn organische stoffen, daardoor zijn ze vaak beter verteerbaar. De reden hiervoor is dat er chemische energie vastligt in de organische moleculen die organismen dankzij de stofwisseling kunnen vrijmaken. Vervolgens kunnen zij deze energie weer in andere organische moleculen vastleggen.
 
Planten hebben ook te maken met dezelfde vijanden als waar wij last van hebben, noem maar op kou, hitte, droogte, te veel water, bacterieen, schimmels en virussen en nog veel meer. De soms heel bijzondere en effectieve verdedigingstrategieen kunnen ons ook helpen. En door de grote verscheidenheid aan afweermechanismen van kruiden is altijd een bij die ons ook helpt waar andere middelen falen.
 
Door de bijzondere manier van samenstellen proberen we de geneeskrachtige werking te bundelen en de bijverschijnselen te minimaliseren. Een goed voor beeld is de ‘vier heren formule’ daarin is Ginseng het hoofdkruid, maar die bevochtigd ook heel veel en daarom wordt er Atractylodes bijgevoegd om wat meer te verdrogen. Het vocht van Ginseng moet ook afgevoerd worden naar de Nieren en daarvoor wordt Poria Cocos ingezet en als laatste komt daar zoethout bij want die heeft de eigenschap om niet alles in eens vrij te laten komen maar iets gematigder en daardoor langer werkzaam te blijven.
 
Soyombo werkt alleen met granulaten ( kruiden die gevriesdroogd zijn en waar praktisch alle vocht uit is en daardoor 7 x geconcentreerder) De kruiden daarvoor worden duurzaam en natuurlijk gekweekt.
 
Een kruidenconsult kan uitkomst bieden voor allerlei soorten klachten bij mens en dier. Er wordt altijd gekeken of kruiden onderling niet conflicteren en ook niet in combinatie met medicijnen. Veiligheid voor alles.
 
Door middel van een diagnose, maken wij een speciaal afgestemde kruiden formule voor u, die ervoor gaat zorgen dat u klacht wordt aangepakt.
 
Hiervoor maken we gebruik van kruiden, schüssler mineralen. Kruidentherapie ondersteunt het herstel
proces. Het dagelijks innemen van deze kruiden/supplementen ondersteund de acupunctuur behandelingen en is kosten besparend omdat elke dag het lichaam ondersteund wordt en niet eens per week door middel van een behandeling.